четвер, 8 серпня 2019 р.

Вибираємо мийку


Насправді, найбільше часу на кухні, кожній господині доводиться проводити не за варильною поверхнею, а за мийкою, навіть якщо кухонний гарнітур укомплектований посудомийною машиною. Тому вибір мийки і кухонного змішувача дуже важливий. 
Під час вибору мийки варто врахувати розміри кухонної секції над якою вона буде змонтована. Найбільш поширені стандартні секції під мийку бувають кутовими (900х900) та лінійними (400, 450, 500,600, 800, 900). Якщо розмір кухні дозволяє, найбільш оптимальною під мийку буде секція розміром 900. 
Проте, варто врахувати конструктивні особливості мийок. Наприклад, мийку яка являє собою комбінацію раковини і крила для сушки посуду можна встановити над секцією менших розмірів. Приміром загальний розмір мийки 700, з яких діаметр раковини 360, в такому разі мінімальний розмір секції може бути 400, при цьому решта конструкції мийки буде уже над сусідньою секцією.

Мийки з нержавіючої сталі більш дешеві і універсальні, проте мийки та змішувачі з композитного матеріалу мають більш естетичний вигляд. Їх колір можна підібрати під колір стільниці. 
Способи встановлення:
1. Класичні врізні мийки встановлюються в попередньо вирізаний отвір кухонної стільниці і служать частиною її робочої поверхні
2. Повністю врізні мийки зустрічаються рідко через більшу складність монтажу. краї врізного отвору під мийку мають бути оброблені таким чином, щоб при встановленні краї мийки знаходились на одному рівні з поверхнею стільниці.
3. Накладні мийки встановлюються в якості верхнього елементу кухонної секції
4. Чаші для монтажу під стільницю встановлюються під стільницю край мийки накривається стільницею з натурального каменю чи композитного матеріалу.
Найкраще в плані візуального сприйняття відлиті композитні мийки, які є одним цілим зі стільницею, щоправда у них є свої конструктивні особливості, зокрема дороговизна виготовлення і досить обмежений діаметр чаші. 
В комплектації окремих мийок є корисні доповнення, які також можуть зробити користування нею більш приємним. Так, овочі та фрукти більш зручно промивати у глибокому чи мілкому коландері, а деревяна чи пластикова кришка мийки що є одночасно обробною дошкою, в залежності від розміру чаші мийки, яку вона накриває може досить суттєво збільшити загальну площу робочої поверхні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вибираємо мийку

Насправді, найбільше часу на кухні, кожній господині доводиться проводити не за варильною поверхнею, а за мийкою, навіть якщо кухонний гар...