понеділок, 17 лютого 2014 р.

10 золотих правил догляду за кухонними меблями.


      Купуючи меблі на кухню, кожен з нас хоче, щоб вони служили якомога довше зберігаючи при цьому свій зовнішній вигляд. Та не правильна експлуатація, а також природнє старіння матеріалів, з якого виготовлений кухонний гарнітур призводять до появи механічних пошкоджень і швидкому псуванню меблів. Знаючи про це, виробники кухонних меблів, що цінують власну репутацію, до кожного проданого комплекту меблів для кухні разом із гарантійним листом додають інструкцію з чіткими правилами, дотримуючись яких можна досягнути найкращого рівня експлуатації на протязі довгих років. У даному випадку не розглядаються меблі, які уже, на момент покупки мають видимі дефекти чи виготовленні з порушенням технології виробництва. Отже, розглянемо десять  найпоширеніших правил щоденного користування меблів для кухні.

 1. Кухонні меблі повинні зберігатись та експлуатуватись в сухих та теплих
     приміщеннях, що обладнані опаленням та вентиляцією. При температурі не нижче + 10° і не вище +40°С при відносній вологості повітря 65-85%.

2. Меблі для кухні повинні бути захищені від тривалої дії прямих сонячних променів та близько розташованих опалювальних пристроїв, оскільки такий термічний вплив може викликати небажану зміну кольору ( потускніння ) фасадів. В окремих випадках можуть з'являтись тріщини лакового покриття.

3. Поверхні деталей кухонних меблів слід оберігати від потрапляння вологи, щоб уникнути розбухання каркасів, фасадів і стільниць, відклеювання кромок на бічних поверхнях.

4. Недопустимо потрапляння на лакові поверхні кухонних меблів рідин, що розчиняють лакофарбові плівки ( спирт, ацетон, бензин, тощо ).

5. Не допускається ставити на стільницю розжарені предмети. Бажано, щоб предмети, які Ви ставите на робочі поверхні, мали температуру не більше 100°С.

6. Не допускається проводити роботи пов'язані з механічною дією на покриття ( нарізка овочів, відбивання м'яса, тощо ). Усі роботи з гострими предметами необхідно проводити лише на спеціальних обробних дошках.

7. При ослабленні металевих кріплень їх необхідно підтягувати, запобігаючи можливій деформації та виходу з ладу.

8. Пам'ятайте, що більшість дверей кухонних шаф та тумб можуть відкриватись на кут не більше 110°. Будьте обережні, при спробі відкрити двері на великий кут, при надто різких рухах, петлі завіс можуть вийти з ладу.

9. При використанні меблевих виробів не слід прикладати надзвичайні зусилля для відкривання дверей, висувних ящиків та інших рухомих частин. Їх надійна робота забезпечується шляхом регулювання петель чи направляючих.
10. Для догляду за кухонними меблями слід використовувати спеціальні засоби, передбачені виробником. Для запобігання пошкодження поверхні меблів кухні неможна застосовувати зернисті ( абразивні ) порошки. Уникайте довготривалого зволоження деталей меблевого гарнітуру. Видалення пилу з поверхні елементів кухні слід проводити сухою, м'якою тканиною.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Вибираємо мийку

Насправді, найбільше часу на кухні, кожній господині доводиться проводити не за варильною поверхнею, а за мийкою, навіть якщо кухонний гар...